עם עינת צרפתי

מה התפקיד של סדר בחיים שלנו ומה קורה אם הבלאגן משתלט? מתי הבנות של עינת מעירות אותה בבוקר? ומתי היא מוצאת זמן לעבוד וליצור? האם אפשר לנמנם תוך כדי שמירה על תינוק? וכמה טאבים אפשר לפתוח בלי להשתגע? פרק מלא בפרטים קטנים, מעצבנים, מצחיקים ומעניינים. עינת צרפתי היא סופרת, מאיירת, בלוגרית ויוצרת עטורת פרסים.

עם מאירה פירון

בפרק זה של הפודקאסט "האיילות!", מאירה פירון, סופרת ילדים, מתרגמת ובעלת הוצאת הספרים "טל-מאי", משתפת על דרכה במו"לות עצמאית, תהליך הכתיבה והתרגום שלה, והשפעת משפחתה על יצירתה. מאירה מתארת את האתגרים וההזדמנויות שבניהול הוצאה לאור עצמאית ואת חשיבות התמיכה בספרות מקורית. ולא פחות חשוב – דיון על פרויקטים וחלומות עתידיים, ועל שבוע הספר הקרוב

עם הילה נועם

הילה נועם היא מאיירת, יוצרת קומיקס, ומרצה במחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל. עבודותיה התפרסמו בספרים, מגזינים, עיתונים, אנתולוגיות בינלאומיות ותערוכות שהוצגו ברחבי העולם. ספר הקומיקס "חוצי" שכתבה ואיירה (עם עובד), זכה בפרס ברווז הזהב ע"ש דודו גבע. ממקימי קבוצת הקומיקס Humdrum, ואנתולוגיות הקומיקס Misdeeds עם עומר הופמן (שגם התארח באיילות)

עם שירי צוק

שיחה עם הסופרת שירי צוק, על הומור בכתיבה לילדים. זרקנו פאנצ'ים בשרשרת, ביררנו מה קורה לבדיחות קרש כשהן מתממשות, מה כוח העל של שירי, מה יותר קל לה – לכתוב מצחיק או דרמה, והאם צריך להיות בן אדם מצחיק בשביל לכתוב בהומור. שירי צוק היא סופרת, תסריטאית, מנחת סדנאות כתיבה ומבקרת ספרות. פרסמה עד היום מעל עשרה ספרים לילדים, שניים למבוגרים, וכתבה תסריטים להמון סדרות שכולנו מכירות. בנוסף, כותבת טורים של ביקורת ספרותית ומעבירה מפגשים לילדים ברחבי הארץ.

עם דפנה בן צבי

איזו תבונה שכחנו מאז הילדוּת? או שלחילופין – האם אנחנו נוטים לעשות גלוריפיקציה לילדים, להגיד שהם יותר חכמים, יותר טהורים, ושבפועל הם בני-אדם פחות מפותחים? מילים יכולות לחבק? איך מעלים רעיונות פילוסופיים בכתיבה לילדים? האם ספרות ילדים יכולה לשאול את השאלות הגדולות? למה חשוב להתעקש ולקרוא שירה לילדינו הרכים (לעומת דעתה של נורית זרחי בעניין)? שיחה עם דפנה בן צבי – סופרת ומשוררת לילדים, עורכת ספרותית ומנחת סדנאות כתיבה. בעלת דוקטורט בנושא מושג החזרה בפילוסופיה האקזיסטנציאליסטית ובפסיכואנליזה, ראשת המחלקה לתרבות, יצירה והפקה במכללה האקדמית ספיר. כתבה חמישה ספרי ילדים. זוכת פרס דבורה עומר לספרות ילדים על ספרה "זוזי שמש", שאיירה עפרה עמית.

עם אורית ברגמן

אורית ברגמן היא מאיירת, סופרת ילדים ויוצרת לתיאטרון, בוגרת בהצטיינות של המחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל, מרצה בחירה וראש תחום איור בבצלאל. כתבה ואיירה כ-15 ספרי ילדים לצד נוספים אותם איירה, עיבדה שלושה מספריה לבמה. זכתה בין השאר בעיטור לשבח מטעם פרס בן יצחק של מוזיאון ישראל, בפרס דבורה עומר לספרות ילדים ובפרס העיצוב של שרת החינוך. בפרק דיברנו עם אורית ברגמן על חיות מדברות שהן בעצם ילדים בהסוואה, על פיקצ׳רבוקס והשראה, על איור וכתיבה, יצירה והמצאה.

עם עומר הופמן

איזה בי״ס לאומנות יותר טוב – אלון או תלמה ילין? האם באמת היו פעם שדות ברמת השרון? איך מתמודדים עם חוסר שקט בעבודה מהבית? והאם מקוריות זה דבר חשוב? עומר הופמן בשיחה מרתקת על איור, טקסט, לימוד אומנות והספר הנהדר שלו ״הסיפור על יואב ששלח את המשפחה שלו בדואר״. ערך: עילי מגן

עם גליה עוז ועמית טריינין

פרק מיוחד לרגל ״המצב״. אמנם יש לנו כמה פרקים שהקלטנו עוד לפני השבעה באוקטובר, אבל הם מחכים בסבלנות עד שוך הסערה (וסליחה עם האורחים והאורחות על העיכוב).
נארח את הסופרת גליה עוז, שמסתובבת ברחבי הארץ ונפגשת עם ילדות וילדים שפונו מבתיהם ועולמם התהפך עליהם, ואת המאייר עמית טריינין, איתו נדבר על יצירה בעת מלחמה ועל מיזם מקסים שהוא יזם, בשם: ״זיכרון עוטף״.

עם מאירה ברנע-גולדברג

פרק חגיגי ומיוחד לעונה ה-3 והחדשה של האיילות! מה מייחד נבל משובח? ואיך לתת לנבלה הספרותית תכונות שיגרמו לילדים לשנוא, וגם לאהוב אותה? למה נבלים חשובים, ומה הם נותנים לסיפור? מאירה ברנע-גולדברג משתפת מהידע הנדיר והנסיון שלה, ונותנת טיפים מיוחדים לכותבות. וגם: מה הפרוייקט הבא שלה, ואיך זה קשור לפתח-תקווה? ולבסוף – מה החלום הגדול?

עם אורית גידלי – על לימוד כתיבה

האם אפשר ללמוד לכתוב? והאם אפשר ללמד? אילו מניפולציות אפשר לעשות על עצמנו כדי להגיע למצב שבו נוכל לכתוב באמת, ולמה אנחנו מפחדים להגיע לשם? שיחה מרתקת עם אורית גידלי, משוררת, סופרת ומנחת סדנאות כתיבה שמספרת על התשוקה שלה לספרי ילדים ועל יציאה לציד בסוואנה